sun

Upute za roditelje i djecu


UPUTE  ZA RODITELJE/STARATELJE I PRAVILA PONAŠANJA DJECE U PROGRAMU LJETOVANJA
 
Roditelj/staratelj uplatom ili potpisivanjem Uputnice za sudjelovanje djeteta u programima organiziranog boravka Podružnice Vladimir Nazor postaje suglasan s navedenim uputama i pravilima ponašanja te preuzima obvezu o tome obavijestiti svoje dijete.
 
UPUTE ZA RODITELJE/STARATELJE
 
ŠTO PONIJETI NA PUT
Potrebno je ponijeti odjeću/obuću za predviđeni broj dana boravka, prilagođenu ljetnom godišnjem dobu, higijenski pribor (pastu i četkicu za zube, sapun, šampon, ručnike, češalj, papirnate maramice), opremu za kupanje u moru (kupaći kostim, ručnik, kremu za zaštitu od sunca sa što većim zaštitnim faktorom, po mogućnosti kapu ili šešir za zaštitu od sunca).
Obvezno ponijeti zdravstvenu iskaznicu.
Neka dijete ponese napisanu kućnu adresu i brojeve telefona i mobitela roditelja/staratelja.
Dijete može ponijeti omiljenu društvenu igru, knjigu ili igračku.
 
NE PREPORUČAMO
Preporučamo da s djetetom ne šaljete veće količine novca (džeparac), nakit, mobitele ili druge vrijedne predmete, jer za izgubljene ili otuđene stvari ne odgovaramo.
 
TIJEKOM PUTOVANJA
Ne preporuča se nositi lako kvarljivu hranu i gazirana pića, već isključivo suhu hranu te vodu ili čaj. Prilikom dolaska na odredište sva će lako kvarljiva hrana, koja nije pojedena tijekom putovanja, zbog zdravstvenih razloga biti odstranjena.
Konzumacija jela i pića tijekom putovanja vrši se na odmorištu kad je autobus u mirovanju.
 
ZDRAVSTVENE OSOBITOSTI
Ako dijete loše podnosi putovanje, neka pola sata prije polaska na put popije tabletu protiv mučnine.
 
Roditelj/staratelj koji upućuje dijete u program boravka dužan je prije polaska dati obavijest o zdravstvenom stanju djeteta i njegovim navikama. To je potrebno učiniti prilikom prijave/uplate putovanja.
Ukoliko je dijete u terapijskom tretmanu, potrebno je prilikom polaska (uoči ulaska djeteta u autobus) nadležnoj osobi iz Podružnice Vladimir Nazor predati liječničko pismo (povijest bolesti), preporuku liječnika da dijete može putovati te propisanu terapiju (lijekove) za čitavo vrijeme boravka. Brigu o potrebnoj terapiji preuzimaju medicinska osoba u hostelu/kampu  i voditeljica/telj skupine u kojoj će dijete boraviti.  
 
POSTUPANJE U SLUČAJU HITNOSTI:
U slučaju bolesti ili povrede za vrijeme boravka u hostelu/kampu, voditeljica/voditelj objekta zatražit će medicinsku intervenciju na licu mjesta ili će organizirati prijevoz oboljelog djeteta (vozilom hostela/kampa) u najbližu zdravstvenu ustanovu. O svemu će odmah obavijestiti roditelja/staratelja djeteta i postupati u dogovoru s njima.
 
OBAVIJEST O DOLASKU
Za informaciju o dolasku možete pitati i u Podružnici Vladimir Nazor, Zagreb, Maksimirska 51a,
tel.: 01/6421 943, 6421 944, 6421 945,  te na  e-mail: nazor@zgh.hr
Radno vrijeme radnim danom: 08:00 – 16:00 sati.
 
KONTAKTI S DJETETOM
Roditelj/staratelj može telefonirati svome djetetu na fiksni telefon hostela/kampa u vrijeme obroka:
od 08:30 – 9:30, od 13:00 – 13:30, od 19:00 – 19:30 sati.
 
UPOZORENJE
ZA VRIJEME ODVIJANJA PROGRAMA, VRLO ČESTO, ZA VLASTITE POTREBE SNIMAMO AKTIVNOSTI DJECE (FOTOGRAFIJE I VIDEO ZAPISI) ZA IZRADU PROMIDŽBENOG MATERIJALA (PROSPEKTI, VIDEO ZAPISI, PLAKATI, PUBLIKACIJE). SLAGANJE ILI NE SLAGANJE S TIME, POTREBNO JE ISKAZATI VAŠIM POTPISOM PRILIKOM UPLATE ARANŽMANA.
 
SVE OSOBNE PODATKE KORISNIKA KOJE PRIKUPLJAMO U SVRHU POSLOVANJA ŠTITIMO PREMA ODREDBAMA ZAKONA O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA.
 
 
PRAVILA PONAŠANJA DJECE I MLADIH U PROGRAMU LJETOVANJA
 
PONAŠANJE DJECE I MLADIH
Tijekom boravka u hostelu/kampu obvezno je primjereno se ponašati, što ukratko znači biti: pristojan, iskren, tolerantan (poštovati različitosti), miroljubiv (moguće sukobe rješavati na nenasilan način uz razgovor s voditeljicom/ljem), pozitivan (gledati dobre strane kod drugih sudionika programa), poštivati pravila ponašanja.
 
ODRŽAVANJE UREDNOSTI
Spavaonice u hostelu/kampu su višekrevetne pa je nužna urednost svakog sudionika radi održavanja čistoće.
U spavaonice ne unositi hranu. Svako jutro treba spremiti krevet, a posljednji dan, pri odlasku, skinuti posteljinu i staviti je na zajedničku hrpu. Pri korištenju sanitarija (umivaonik, tuš, WC) potrebno ih je ostaviti uredne i čiste.
Nakon  obroka poželjno je pomoći raspremiti stol tj. prikupljeno suđe staviti na kraj stola.
 
ČUVANJE IMOVINE
Potrebno je čuvati imovinu hostela/kampa, a eventualna šteta se posebno naplaćuje roditeljima korisnika koji je počinio štetu.
Voditi brigu o urednosti okoliša hostela/kampa i plaže, a smeće odlagati u koševe ili kontejnere.
 
PROGRAM BORAVKA
Obvezno je sudjelovanje u dnevnim aktivnostima i poštivanje dnevnog rasporeda događanja.
Na obroke treba dolaziti u zadano vrijeme, sjediti uvijek na istom mjestu i za istim stolom zajedno sa svojom skupinom i u pratnji voditeljice/lja.
 
Na organizirane izlete, šetnje, radioničke i sportske aktivnosti treba ići u pratnji voditeljice/lja ili animatorice/ra.
 
Obvezno se treba pridržavati vremena određenog za mir ili tišinu u hostelu/kampu:
podnevni mir (između 14:00 do 15:30 sati) predviđen je za odmor i događanja koja ne uključuju bučne aktivnosti te noćni mir (između 23:00 i 07:00 sati) kad se zahtijeva potpuni mir i tišina.
 
ZABRANE
Zabranjeno je samostalno odvajanje korisnika iz grupe (odlazak na WC, trgovinu i sl.) bez da se pojedinac javi voditeljici/lju svoje skupine koji mu daje odobrenje i određuje način odlaska i povratka u skupinu.
 
Zabranjeno je posjedovanje i korištenje bilo koje vrste opijata: alkohol, duhanski proizvodi, droga i ostala sredstva štetna za zdravlje. Također se zabranjuje posjedovanje i korištenje šibica, upaljača, pirotehničkih i eksplozivnih naprava, vatrenog i hladnog oružja.
 
UPOZORENJE!
Voditeljice/voditelji hostela/kampa mogu iz programa boravka udaljiti korisnika zbog ponašanja koje je u suprotnosti s Kućnim redom i Pravilima ponašanja korisnika u organiziranom odmoru.
 
Udaljavanjem iz programa ne ostvaruje se pravo povrata uplaćenih sredstava, a roditelj/staratelj snosi putne troškove povratka djeteta ili  je dužan osobno doći po dijete.

ADRESE I TELEFONSKI BROJEVI HOSTELA:
Hostel STOIMENA, Šetalište Vladimira Nazora 75, 51260 CRIKVENICA, p.p. 111, tel.: 01/6426 640
Hostel ZLATOKRILA, Ulica kaciol 26, 51551 VELI LOŠINJ, tel.: 01/ 6426 630; 091/4565 902  
Kamp VELI JOŽE, p.p. 29, 52475 SAVUDRIJA, tel.: 01/ 6426 600

Istražite našu ljetnu ponudu